Voor elke bruid en traditie de mooiste trouwkoets.

Voor elke bruid en traditie de mooiste witte trouwkoets met witte paarden. Bij ” koetsen.nl” van Jacob van den Broek kunt u de mooiste trouwkoets huren voor alle culturen en tradities.  Bij de traditionele Nederlandse bruiloften is het zo dat de bruidegom de bruid thuis ophaalt en er dan naar gemeente huis of kerk wordt gereden.

Wij zien bijvoorbeeld bij de meeste Marokkaanse bruiloften of Turkse bruiloften  grootse en tot in de puntjes verzorgde ceremonieën waarbij veel muziek en dans het geheel tot een feestelijke dag maken en een mooie trouwkoets dan ook zeker niet mag ontbreken. Het mooie van ons vak is dat wij van alle culturen van over de hele wereld een stukje mee krijgen van gewoonte en tradities.

In tegenstelling tot de traditionele bruiloften in Nederland die zich meestal op 1 dag afspelen zijn bijvoorbeeld de Marokkaanse bruiloften en Turkse bruiloften verdeeld over meerdere dagen. Als eerste heeft men het Henna feest.  Het hennafeest is het vrijgezellenfeest van de dames en wordt altijd één dag voor de bruiloft bij de bruid thuis gehouden! We hebben het allemaal wel eens gezien. De mooi beschilderde handen. De henna staat voor bescherming en geluk. Tijdens het feest wordt er veel gedanst, vrolijke muziek gespeeld en lekker gegeten.

trouwkoets voor bruiloft

De trouwdag

Bij bijvoorbeeld de Marokkaanse bruiloften en Turkse bruiloften verloopt de trouwdag erg kleurrijk en feestelijk. De bruid word opgehaald door de bruidegom in een mooie trouwkoets met witte paarden met daarachter een stoet van vrienden en familieleden die in hun auto’s met veel geluid de aankomst van de bruidegom kenbaar maken. Aangekomen bij het ouderlijkhuis van de bruid is er veel muziek en dans. Daarna gaat de bruidegom naar binnen voor een emotioneel moment waarbij de bruid als het ware afscheid neemt van haar oude leven en familie. Als beide naar buiten komen is er weer muziek en dans waarna het bruidspaar in de koets stapt voor een rit in een nabij gelegen park voor het maken van foto’s en film. Een ander belangrijk moment is de aankomst bij de zaal of in de zaal indien mogelijk waarbij het bruidspaar in een mooie koets arriveren op hun bruiloft feest. Ook in de Indiase bruiloft cultuur
wil men steeds vaker een mooie trouwkoets huren voor de verschillende ceremoniën en tradities. Naast de vraag naar mooie koetsen krijgen wij ook steeds vaker verzoeken voor een braaf wit paard waarbij de bruidegom zijn entree kan maken volgens een bepaalde traditie.

Onze paarden en koetsiers hebben een zeer ruime ervaring met bruiloft tradities van over de gehele wereld. Het is toch altijd van belang dat wij weten wat er gaat gebeuren. De trommelaars en hoornblazers die wij veelvuldig tegen komen bij bruiloften van verschillende nationaliteiten is voor de meeste van onze paarden geen enkel probleem. Het is voor ons wel van belang dat wij dit van te voren weten zodat wij er met de keuze van onze paarden die wij voor u gaan inzetten er rekening mee houden dat deze paarden daar ook geen problemen mee hebben. Het is niet van zelf sprekend dat alle paarden  hier geschikt voor zijn. Ook het gebruik van confetti shooters kan voor de paarden als zeer hinderlijk worden ervaren. Het is niet zo zeer het geluid maar de felle kleuren snippers die dan vaak over en vóór de paarden neerdalen wat een onrustige situatie kan opleveren. Het gebruik van vuurwerk is zelfs bij onze zeer brave paarden uit den boze.  Wij weten ook dat u als bruidspaar niet altijd van te voren weet wat uw gasten van plan zijn daarom is het altijd raadzaam om hier van te voren met uw ceremonie meester of familie oudsten even contact over te hebben zodat er geen vervelende of gevaarlijke situaties ontstaan  op het moment dat wij met onze zeer brave paarden bij u voor de deur staan. Deze mensen kunnen altijd even met de koetsier contact opnemen om uit te leggen wat ze van plan zijn en of dat haalbaar is.

Het plannen van een bruiloft begint vaak informeel  naar een zoektocht van verschillende bedrijven die hun diensten aanbieden op het internet. De meeste mensen zoeken dan op hun smart Phone of tablet naar de verschillende aanbieders die zich aanmelden op het net. Dat in deze zoektocht heel wat uren gaan zitten is bij een ieder bekend en duurt vaak tot laat in de avond. Tijdens deze zoektocht ziet u dan staan ” u kunt ons altijd even bellen voor meer informatie”. Dat klopt ook zeker maar houd u er ook rekening mee dat het wellicht al laat in de avond is en mensen al vroeg naar bed gaan omdat zij er de andere dag weer vroeg uitmoeten en fris op hun werk moeten verschijnen.

U kunt ons altijd bellen van 07.00 uur tot 22.00 uur voor informatie op prijzen. Daarnaast kunt u ons dag en nacht mailen voor een vrijblijvende offerte en als u daarbij de datum en het tijdstip van de dag aan ons doorgeeft mailen wij dit aan u door binnen 24 uur waarbij een interessante korting niet mag ontbreken. Uiteraard is de beschikbaarheid niet vanzelf sprekend en afhankelijk van de opdrachten die al reeds bij ons geboekt zijn.

 

trouwkoets huren