Koetsen tochten

Sinds jaar en dag worden er over de hele wereld koetsen tochten georganiseerd. Vol trots presenteren wij onze koetsen en paarden op de vele concoursen, koetsentochten, en ritten voor koetsenliefhebbers in binnen en buitenland.  Regelmatig rijden wij met een Coach ook wel Postkoets genoemd. Dit was een koets waar men vroeger op een mooie zomerse dag via het park, naar de renbaan ging. De koets werd geparkeerd, en de familie boven op de koets had dan prachtig uitzicht over de renbaan. Achter in de koets werd een complete lunch mee gebracht en ook de champagne mocht natuurlijk niet ontbreken. Aan het eind van de middag ging de hele familie via een mooie rondrit weer terug naar huis.

picknick tijdens koetsen tochten

Natuurlijk was dit vroeger alleen voor de aller rijkste mensen onder ons mogelijk om met zulke kostbare koets te rijden. Wij bieden u de mogelijkheid om met vrienden of familie een prachtige rit, of meer daagse ritten, in binnen of buitenland, te maken, met onze prachtige koetsen bespannen met 4 paarden, waarbij de champagne natuurlijk niet mag ontbreken.

Het absolute hoogtepunt onze koetsen en paarden is voor de meeste mensen de Road Coach met 4 paarden die de koets trekken in originele koperen gareeltuigen met bruine colliers. Op de koets kunnen naast de koetsier, en grooms ( hulpkoetsier) nog 8 personen. De plaats naast de koetsier is voor de belangrijkste dame in het gezelschap, vanaf deze plaats heeft zij direct contact met de koetsier en uitzicht over de paarden. Zij is dan ook het aangezicht van de aanspanning en de mensen aan de kant zullen het eerste naar haar kijken. Direct daarachter is een bank met de gezichten naar voren voor 3 personen. Achter op de koets is nog een bank voor 3 personen die met de gezichten naar achter en daar tegen over een bank voor nog eens 2 personen naast de hulpkoetsier. Deze hulpkoetsier noemde men in Engeland de “Guard”  zijn taak was als 2e man in rang op de koets op de hoorn te blazen als men de locatie nadere om de paarden te wisselen. Hij was eigenlijk een soort reisleider op de koets.

 

koetsentocht in Doorn
eerste prijs kastelentocht Doorn 2012 gekozen door het publiek

 

 

Wij kunnen ook voor u regelen dat u mee kunt rijden op de diverse koetsen tochten die georganiseerd worden door de diverse men verenigingen die ons land telt. Door heel het land worden koetsen tochten georganiseerd waarbij u op de mooiste plekjes van Nederland komt en vaak wel 50 verschillende koetsen aan deel nemen. Het is vaak een historisch schouwspel en uniek om van een koets af mee te maken.

postkoets in Windsor
koetsentocht bij Winsor Castle 2010