Landauer

Dit klassieke model, de Landauer, heeft een prachtige kleurencombinatie van smaragd rood en zwart. In combinatie met 2 gitzwarte Friese paarden is dit ideaal voor het bruidspaar dat eens een iets anders wil dan een witte koets met witte paarden. De Landauer heeft een gemakkelijke instap en komt op de foto’s prachtig uit in contrast met een in het wit geklede bruid.

De koets kan net zoals de Trouwkoets Cabriolet zowel open als gesloten gereden worden. Deze Landauer kan bespannen worden met 2 of 4 prachtige en geheel witte Gelderse schimmels of met 2 of 4 gitzwarte Friese paarden. De koets is geschikt voor 4 personen en is van binnen bekleed met prachtig zwart gecapitonneerde leren bekleding.

Het rijtuigtype is naar men aanneemt genoemd naar de Duitse stad Landau in der Pfalz omdat zij daar gemaakt werden. Ze bestaan zowel in luxe ‘gala’ uitvoeringen als eenvoudigere uitvoeringen voor de burgerij. De Landauer stamt af van de berline en werd populair vanaf de 19de eeuw, eerst in Engeland en pas later in continentaal Europa. Toen koetsen in het begin van de 20e eeuw gemotoriseerd werden bleef aanvankelijk het carrosserietype ‘landau’ gehandhaafd, en de naam ging later over naar het autotype landaulet.

Als u deze Landauer wilt huren, dan kunt u voor de juiste prijs het beste even contact met ons op nemen.  Bel mij gerust op 06 55 8982 21 of vul offerte aanvraag in onderaan deze pagina.
Landauer Rood-Zwart met 2 witte paarden
koetsen voor stijlvol vervoer
stijlvol vervoer per koets
Landauer Rood / Zwart
Landauer rood/zwart met 2 Friese paarden

Offerte "Landauer" aanvragen