Rouwkoets huren

Rouwkoets huren met paarden voor een waardig afscheid.

Rouwkoets met paarden huren voor staatsie vervoer tijdens de uitvaart geeft een stijlvolle en dierbare herinnering. Rouwkoetsen met paarden geven altijd een extra  uitstaling aan een uitvaartstoet. Door de jaren heen zijn de rouwkoetsen met paarden nooit helemaal uit het straatbeeld verdwenen doch de laatste jaren ziet men steeds vaker een prachtige rouwkoets met paarden bij uitvaarten soms gevolgd door stijlvolle familie koetsen.

vervoer met een rouwkoets

Het voorbereiden van een afscheid van familie of dierbare is vaak een emotionele weg. De realiteit dringt vaak geleidelijk door. Er moet veel geregeld worden en je kunt het maar één keer goed doen. Wat waren de wensen van de overledene en wat zijn je eigen ideeën . Ook het vervoer op de dag van de uitvaart hoort bij dit proces en moet met zorg worden uitgekozen. Het gaat vaak niet alleen om het verplaatsen maar ook om een stijlvolle laatste groet.

rouwkoets

Bij staatsie vervoer tijdens de uitvaart komt het steeds vaker voor dat mensen gebruik maken van een traditionele Rouwkoets. Een rouwstoet met paard en wagen geeft altijd een extra plechtig aanzien. De meest voorkomende rouwkoetsen met paarden die men kan huren zijn wit of zwart. De zwarte rouwkoets wordt doorgaans getrokken door Friese paarden en de witte rouwkoets door witte Gelderse paarden.

Afstanden

Omdat er tijdens een uitvaart in stap gereden wordt zijn de afstanden die men met een traditionele uitvaartkoets kan overbruggen beperkt. De paarden stappen ongeveer 6 kilometer per uur. Zijn de afstanden erg groot dan is het mogelijk dat de overledene in de buurt van de begraafplaats op een locatie die daar voor geschikt is wordt overgezet in de uitvaartkoets en dat alleen het laatste gedeelte van de rit wordt gemaakt met de koets en paarden.

Volgkoets

Met een rouwkoets wordt stapvoets gereden omdat dat familie vroeger, toen de afstanden beperkt waren, achter de koets aanliepen. Bij  Koetsen.nl -Jacob van den Broek kunt u naast de rouwkoets ook koetsen reserveren voor de familie. Deze stijlvolle volgkoetsen met paarden die achter de rouwkoets aan rijden hebben wij in diverse afmetingen van 4, 6 en 16 personen. Deze volgkoetsen hebben de zwarte kleur met donkerrode panelen.

Bloemenkoets

. Op de dag van de uitvaart worden de bloemen van de directe familie meestal op de kist gelegd en liggen de boeketten en kransen van de anderen rondom de kist of op het dak van de rouwkoets. Gaan er meer dan 10 rouwstukken mee tijdens de uitvaart dan kan men speciale bloemenkoetsen inzetten. Dit zijn open koetsen in de kleur van de uitvaartkoets en ingericht voor het vervoer van kransen en bloemenarrangementen.

zwarte rouwkoets
zwarte rouwkoets huren
rouwkoets met witte paarden huren
rouwkoets huren